spot_img

Uzay Temalı İzlemeniz Gereken Belgeseller

Uzay, ulaşılması güç ve bir o kadar da pahalı olmasından dolayı insanlar için her zaman gizemini korudu. Hem merak ettik hem de hayranlık duyduk. Galaksideki keşfedilmemiş alanlar ve başka canlıların varlığını yüzyıllardır tartışıp durduk. Teknoloji alanındaki son gelişmeler ise evrenin sınırlarına yönelik insanoğlunun duyduğu bu ilgiyi daha da körükledi. Bu trend yapımcıların da dikkatinden kaçmamış olsa gerek çünkü özellikle uzay temalı çok sayıda film ve belgesel çekildi. Evrenin heyecan verici sonsuzluğuna kendinizi bırakmak için hazır olun. Sizin için derlediğimiz bu ufuk açısı belgeseller, izlenecekler listenizde yer almayı hak ediyor.

2008 yılında National Geographic yapımı olan “Evrenin Ucuna Yolculuk” belgeseli, izleyicisini, uzayın derinliklerine gizemli bir yolculuğa götürüyor. Şahane görsel efektlerle dikkat çeken bu belgesel, Alec Baldwin’in etkileyici anlatımıyla daha da dikkat çekici bir hala geliyor. Dünyadan ayrılıp uzaya doğru yapılan yolculuk, evrenle ilgili yeni keşifler yapılmasına olanak sağlıyor Belgesel, evrenin en derin noktalarına kadar yolculuk ederek, bu yolculuk esnasında karşılaştıkları gezegenleri, kara delikleri, yıldızları ve uyduları anlatıyor. Evren ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını bu
belgeselden alabileceksiniz.

Uzay

Fizikçi Brian Cox’ın sunduğu, BBC yapımı olan “Evrenin Harikaları”, her yaştan izleyiciye hitap edecek senaryosuyla ön plana çıkıyor. Yapım dört bölümden oluşan ve her bir bölüm evrenin harika olarak görülen bir yönü üzerinde duran belgesel ilk defa 6 Mart 2011 tarihinde BBC Two’da gösterildi. Evrene farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacak belgeseli mutlaka izlemelisiniz.

Son yıllarda çekilen en önemli belgesellerden biri de kuşkusuz PBS yapımı olan “Einstein’ın Büyük Fikri” adlı belgeseli. Fizikle ilgisi olmayan kişiler bile E=mc2 formülünü bir yerlerden duymuştur. Dünyanın en ünlü formülünün ve onu altına imza atan Einstein’ın öyküsü bu yapımla izleyiciye ulaşıyor. Eğer sizde evrenin sırlarına Einstein’ın gözlerinden bakmak istiyorsanız İzafiyet Teorisi için hazırlanmış bu müthiş belgeseli kaçırmamalısınız.

ABD’li gökbilimci Carl Sagan’ın 1980’lerde sunduğu çığır açan Cosmos’un takipçisi niteliğindeki “Cosmos: Bir Uzay Serüveni” uzayı farklı bir boyutta ele alıyor. Astrofizikçi Neil deGrasse Tyson’ın anlatımı ve Haluk Bilginer’in seslendirmesi dikkat çeken belgesel, izleyicisini evrenin uzak köşelerine keşfe çıkıyor. Evrenin görkemini bir kez ortaya çıkaran “Cosmos: Bir Uzay Serüveni” bilimsel hikaye anlatımının da en güzel örneklerinden biri.

“Evren Nasıl İşler”, seyircileri dış uzayın gizemlerine; evrenin nasıl yapıldığı ve nasıl çalıştığına dair etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor.
Her bir sezonu 8 bölümden oluşan ve 3 sezonluk Discovery Channel belgeseli olan “Evren Nasıl İşler”, zamanın başlangıcından itibaren yıldızların,
galaksilerin, gezegenlerin, güneş sistemlerinin ve daha fazlasının uyum içinde nasıl işlediğini gözler önüne seriyor. Dünyamızın nasıl işlediğinden kara deliklerin keşfine, süpernovalar, nötron yıldızları, kara delik ve tüm bütün muazzam güçleri daha önce görmediğiniz şekilde izleyeceksiniz.

Uzay

“Hubble’ın Uzay Yolculuğu”, Atlantis uzay mekiğinde olan 7 astronotun Hubble Teleskobu’nun arızasını gidermek üzere yaptıkları güzel bir macera anlatılıyor. Leonardo DiCaprio’nun muhteşem anlatımıyla izleyeceğiniz bu belgesel, Hubble Teleskobu, Nisan 1990’da Uzay Mekiği Discovery tarafından Dünya’nın 500 km üzerindeki yörüngesine taşındı. Bir teleskobu uzaya yerleştirmek, insanlığın en büyük hayallerinden biri olan, atmosferin karanlık etkilerinden uzakta, evrenin umabileceğimiz en net görüntülerini almayı mümkün kıldı. Fakat takip eden aylarda, bu rüya bir kabusa dönüşecekti, çünkü Hubble’ın aynasında bir kusur vardı. Belgesel, Hubble’ı yaratan, inşa eden, tamir eden ve çalıştıran insanların hikayesini konu alıyor.

Uzay