spot_img

Honeywell ve Teknoloji Vizyonu

Honeywell

Honeywell 100 yılı aşkın süredir birçok endüstriye çağın gerekliliğine uygun olarak inovatif ürün ve çözümler sunuyor. Şirketin geniş teknoloji portföyü arasında, kokpit kontrolleri, uçak mekanik aksam ve bağlantı sistemleri, bina yönetim sistemleri, ev güvenliği ve endüstriyel emniyet sistemleri, yangın, gaz ve duman algılama ürünleri, tarama ve depo lojistiği çözümleri, yeşil yakıt teknolojileri, proses ve bina otomasyon sistemleri ile özel kimyasallar yer alıyor. Genel Merkezi ABD’de bulunan Honeywell, tüm dünyada 70’den fazla ülkede yer alan 800’den fazla tesisiyle faaliyet gösteriyor. Bu sayımızda Honeywell Teknoloji İleri Algılama Teknolojiler Ortadoğu, Rusya, Türkiye ve Afrika bölgesi satış yöneticiliği yapan Mustafa Sapmaz ile yaptığı çalışmalar hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.

Honeywell Teknoloji İleri Algılama Teknolojiler Ortadoğu, Rusya, Türkiye ve Afrika bölgesi satış yöneticisiyim. Yaklaşık 9 yıldır Honeywell’de bu iş kolunda farklı bölge sorumlukları yürütüyorum.

Honeywell

Honeywell, dünyamızı daha temiz ve sürdürülebilir, daha güvenli, enerji tasarruflu ve üretken bir hale getirmek amacıyla yenilikçi çözümler sunan, çok yönlü bir Fortune 100 yazılım ve teknoloji şirketidir. Genel Merkezi ABD’de bulunan Honeywell, tüm dünyada 70’den fazla ülkede yer alan 800’den fazla tesisiyle faaliyet gösteriyor. 103.000’den fazla insanın çalıştığı şirketin geniş teknoloji portföyü arasında, kokpit kontrolleri, uçak mekanik aksam ve bağlantı sistemleri, bina yönetim sistemleri, ev güvenliği ve endüstriyel emniyet sistemleri, yangın, gaz ve duman algılama ürünleri, tarama ve depo lojistiği çözümleri, yeşil yakıt teknolojileri, proses ve bina otomasyon sistemleri ile özel kimyasallar yer alıyor.
Honeywell bu zengin ürün portföyü sayesinde pek çok sektörde lider firmalar arasında bulunuyor.
Honeywell ayrıca sunduğu yazılım çözümleriyle işletmelerin karmaşık operasyonlarını ölçme, analiz etme ve yürütme yöntemlerini yeniden yapılandırmak için yapay zeka (AI) ve nesnelerin interneti (IoT) verilerini kullanarak müşterilerinin dijital dönüşümünü hızlandırıyor. Günümüzde şirkette 16.000’den fazla mühendis çalışıyor ve bunların yarısından fazlası yazılım mühendisi. Şirketin önümüzdeki beş yıl içinde kaydedeceği büyümenin büyük bölümünün nesne bağlama ve katıştırma, ağ oluşturma, mobil
uygulamalar ve bulut tabanlı yazılımlar gibi çığır açan yeni teknolojilerden elde edilmesi bekleniyor. Sürdürülebilirlik Honeywell için büyük önem taşıyor. Honeywell 2035 yılında kendi işletmelerinde karbon nötr olmayı taahhüt etti. Şirket kendi sürdürülebilirlik programına 2004’te başladı ve o zamandan bu yana sera gazı yoğunluğu şimdiden %90’dan fazla azaldı. Yeni ürünlere yönelik araştırma ve geliştirme
harcamalarının yaklaşık %50’si, sera gazı emisyonlarının azaltılması hedefiyle yürütülen sosyal ve
çevresel sonuçların iyileştirilmesi için harcanıyor. Honeywell olarak kendi sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak üzere kullandığımız teknolojileri müşterilerimize de sağlıyor; onların da sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyoruz. Şirketlerin enerji tüketimlerini azaltmalarına, çevre dostu çözümlere ve süreçlere geçmelerine ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına katkı sunacak derin bir uzmanlığa sahibiz.

Sektörün ihtiyacı olan sensör, switch ve yazılımları bir asra yakın bir süredir kullanıcılar ile buluşturuyoruz. Her yeni ürün tasarımımızda bir öncekinden edindiğimiz deneyimin üzerine müşterilerimizden gelen geri bildirimleri ve market trendlerini ekleyip daha iyisi ile ürün kalitesini ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutuyoruz.

Ürün sağladığımız uygulamalara göre pazarı dört ana sektör olarak gruplandırıyoruz. Bunlar; medikal, havacılık ve taşıt, endüstriyel ve lojistik uygulamalar için üretim yapan firmalar. Bu sektörlerin ihtiyacı olan sensörleri, switchleri ve kullanıcı kontrollerini, sektörün gerektirdiği kriterler doğrultusunda üretiyoruz. Örnek vermek gerekirse bir medikal cihaz için ürettiğimiz sensör üst düzey ölçüm doğruluğunu uzun yıllar boyunca sağlayacak şekilde olmalıdır ki hastalara tedavi sürecince doğru yaşam desteğini verebilsin veya havacılık sektörü için ürettiğimiz bir ürün çok ağır şartlarda çalışmaya devam edebilmelidir ki bir uçak emniyetle seferini sağlasın. Yine aynı şekilde endüstriyel bir uygulama için tasarlanan ürünümüz fiyat – performans ile beklentileri karşılayacak şekildedir.

Pandemi ile birlikte tüm dünya doğudan başlayarak hızla kapandı. Birçok iş kolu durma noktasına
gelirken, iki sektördeki faaliyetler hızlandı. Bunlar medikal cihazlara olan ihtiyacın artmasından dolayı medikal cihaz üreticileri ve çevrimiçi alışveriş ve buna bağlı artan lojistik sektörü. Honeywell İleri Algılama Teknolojileri olarak solunum cihazı, anestezi makinesi, oksijen konsantratörü, uyku apne cihazı, infüzyon pompası gibi birçok medikal cihazlarda kullanılmak üzere geniş bir sensör yelpazesine sahibiz. Bu sensörler sektörün kilit üreticileri tarafından uzun yıllar boyu kullanılmakta. Ayrıca hastalardan aldığı ölçümlerle hayati bir görev üstleniyor. Pandemi süresinde gerek hammadde tedarik sorunu gerekse lojistik sektörünün kısıtlı çalışmasına rağmen bölgemizdeki medikal cihaz üretimi yapan
müşterilerimizin sensör ihtiyaçlarını mümkün olan en hızlı şekilde sağladık. Çevrimiçi alışverişte ve lojistik sektöründeki artış ve ardından temassız işleme ilginin artmasından dolayı da barkod-kare kod uygulamaları gelişti. Bu uygulamalar için gereken kare kod okuyucu veya kare kod çözümleme yazılımlarımıza olan ilgi de arttı.

Medikal cihaz üreticileri için Honeywell İleri Algılama Teknolojileri olarak uzun yıllardır sensör çözümleri üretiyoruz ve bunları değişen ve gelen talepler doğrultusunda geliştirerek yeni ürünler çıkarıyoruz. Bu sektördeki ana ürünlerimiz basınç, hava akış, oksijen, kuvvet, sıcaklık ve nem, pozisyon ve devir sensörleri bu sensörlerden sadece bazılarıdır.

Artık günümüzde yeni tasarlanan cihazlarda daha fazla sensör, switch veya kullanıcı kontrolleri var. 2022 yılında tüm sektörlere hitap edecek ürünler çıkaracağız. Dolayısıyla daha fazla üretici ile daha fazla başlık altında konuşuyoruz ve tasarımlarında daha fazla yer almayı hedefliyoruz. Diğer bir konu ise komponent tedarik sıkıntısı yaşayan üretim sektörü için hem mevcut sensörlerimizi hem de yeni ürünlerimizi en uygun teslim süreleri içinde temin etmeyi planlıyoruz ve bunun için gereken adımları atıyoruz.

IoT ile geliştirilen algılama yapan teknolojinin temel taşı minyatür, az enerji ile çalışan ve kolay bağlanabilen sensörlerdir. Ürün yelpazemizde sektörün oldukça küçük hacme ve enerji tüketimine sahip ve yüksek doğrulukta ölçüm yapan ve dijital çıkış seçeneği ile bir işlemciye veya kontrolöre kolay entegre edilebilen sensör seçeneklerimiz mevcut. 5mm*5mm boyutunda yüksek çözünürlüklü hava, sıvı veya gıda uyumlu sertifikaya sahip basın sensörleri, yine aynı boyutlarda kuvvet sensörleri, nano-amper
seviyesinde akım tüketen manyetik sensörleri örnek olarak verebilirim.

Honeywell