spot_img

Excelitas PYD169T8 Low Power Hareket Sensörü

Excelitas PYD169T8 Low Power Hareket Sensörü (PIR)

Excelitas PYD169T8 Low Power Hareket Sensörü (PYD1698 Low Power PIR sensör):

Tamamıyla düşük güç tüketimi üzerine tasarlanmış bir smart sensördür. PYD1698 sensörün en önemli özelliği wakeup interrupt modda çalışabilmesidir.

Böylece;

Geleneksel yöntemlerin aksine sürekli sensörü kontrol etmek yerine, bir kere set ettikten sonra ürün yalnızca hareket görünce çıkış veriyor. İçerisinde mevcut olan setup registeri sayesinde belirlenen parametreler sensör içerisine yazılıyor. Yine aynı register kullanılarak birçok özellik set edilebiliyor. Bu özelliklerden bir tanesi de mesafe özelliğidir.

Internal registerda bulunan treshold değeri ile sensörün görme mesafesi ayarlama. Dahili sıcaklık sensörü ile ortam sıcaklığı algılanama. Sensör çalışma gerilimi 2.5 V – 3.6 V aralığında, çalışma akımı ise 3uA’dır (3V besleme geriliminde).
Özdisan Elektronik AR-GE destek ekibi kullanışlı bir geliştirme kiti tasarladı. Sensörü kullananların kısa zamanda teknik özellikleri tanımasını, test etmesini ve kendi sistemlerine adapte etmesini amaçlamıştır.


PYD1698 DEMOBOARD kodu ile satın alınan bu bordun üzerinde;Excelitas PYD1698 sensör dışında,

  • 1 adet CR2032 pil mevcuttur.

Devrenin hareket yokken tükettiği akım 4.8 uA’dır. Ayrıca bu da 220 mAh bir Cr2032 pil ile teorik olarak beklemede 5 senelik bir pil ömrü sağlamaktadır.

Demo kitin çalışma prensibine ek olarak:

Daha önceden içerisine set ettiğimiz değerler doğrultusunda bir hareket algılar bu nedenle üzerinde bulunan LED’leri belli bir süre yakmaktır.

Özdisan AR-GE destek ekibi,

Gerçek uygulama yapan üreticilerin AR-GE personeli ile gerekli C kodları, şematiği ve teknik bilgileri paylaşmaktadır.

EXCELITAS logo