spot_img

Nuvoton Türkiye Ziyareti

Günümüzde Türkiye, teknoloji firmaları için giderek daha cazip bir destinasyon haline geliyor. Hızla büyüyen stratejik konumu ve dinamik iş ortamı, dünya çapında saygın teknoloji şirketlerini ülkeye çekme konusunda önemli bir etken oluyor. Bu durumun temelinde, Türkiye’nin teknoloji alanındaki büyümesine önemli katkı sağlayan ve uluslararası platformlarda adını duyuran Özdisan gibi öncü şirketlerin yatırımları ve çabaları yatıyor. Bu bağlamda, Asya’nın birinci ve dünyanın yedinci büyük mikrodenetleyici üreticisi olan Nuvoton gibi önde gelen teknoloji firmalarının da Türkiye’ye gelmesinde Özdisan’ın rolü büyük. 2018’den bu yana Nuvoton’un Türkiye’deki en büyük distribütörü olan Özdisan, stoklu çalışmasının getirdiği avantajlar sayesinde Nuvoton ürünlerinin tedarik sürecini bir sorun olmaktan çıkardı. Bunun yanı sıra saha uygulama çalışmalarıyla da teknik tarafı başarıyla yönetti. Bu süreçte Nuvoton, Özdisan ile Avrupa pazarına yayılarak ve kendisini sürekli güncel tutarak ürün gamını genişletti. Kaldı ki son gelişmeler ile Panasonic’in yarı iletken birimini satın alarak Batarya Yönetim Entegrelerini (BMIC) bünyesine kattı.

Nuvoton Türkiye Ziyareti



Nuvoton’un değerli temsilcilerinin gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti, sektördeki iş birliği olanaklarına odaklanmasını sağladı. Bu buluşma, karşılıklı fikir alışverişi ve potansiyel birliktelikler üzerine önemli bir adım niteliğinde oldu. Öyle ki, Nuvoton bu tip ziyaretlerle mikrodenetleyiciler, ses çipleri, batarya şarj yönetim entegreleri ve çevirici entegrelerini tanıtarak Özdisan aracılığıyla kullanıcılarına daha kolay ulaştırabilmekte, bu sayede güncel ve özgün projelerin planlanmasına vesile oluyor. Nuvoton, sürdürülebilir ve yaşama dokunan ürünler üretme politikasını benimsiyor. Mikrodenetleyicilerini en az 10 yıl devamlılık ilkesine ve -40 ~ +105 C° gibi çalışma koşullarına göre küresel pazara sunuyor. 8051 mimarisinden ARM mimarisine geniş bir mikrodenetleyici yelpazesiyle amaca uygun ürünler üretiyor.

Nuvoton Türkiye Ziyareti

Nuvoton Türkiye ziyareti sırasında tanıtılan yeni mikrodenetleyicilerden biri de küresel pazarda rekabetçi olabilecek M2003 serisiydi. 32-bit ARM-Cortex mimarisinde olmasıyla birlikte, yalın bir özellik gamına sahip bu serinin en büyük avantajı oldukça rekabetçi fiyatlarla kullanıcılara sunulabilmesidir. Çalışma geriliminin geniş bir aralığa sahip olması çok çeşitli uygulama alanlarında kullanılmasına olanak sağlıyor.
Üreticiler sürekli geliştirilebilen birbirine uyumlu ürünler üretmeyi amaçlıyor. Bu süreçte mikrodenetleyicinin kapsayıcı bir özelliğe sahip olması gerekir. Örneğin, CAN protokolünü kullanan bir ürünün bir başka CAN protokolü kullanan ürünle uyumlu olması önemli. Bu sebeple üreticiler daha gelişmiş olan CAN FD protokolüne yöneliyor. Nuvoton, Türkiye ziyaretinde, sektördeki talebe yönelik olarak bir başka mikrodenetleyici olan M2L31 serisini de potansiyel kullanıcılarına tanıttı. İki adet CAN FD bulunduran bu seri piyasadaki rakiplerine göre daha rekabetçi olabiliyor. Bununla birlikte Ultra-Low-Power segmentinde bu MCU 500 nA gibi çok düşük akım değerlerinde çalışabiliyor.

Nuvoton Türkiye

Nuvoton genellikle mikrodenetleyicileri ile öne çıkan firma olsa da bir o kadar yeni ses çiplerini diğer çevirici entegrelerini Türkiye ziyaretinde tanıttı. Yeni tanıtmış oldukları, Türkiye’de ki oyuncak pazarına çözüm olabilecek N589 serisiydi. N589 serisi mikrodenetleyici olması ile birlikte, ses çalma işlemleri yapabilen, Capacitive Touch destekli bir ses entegresidir. Nuvoton yetkililerinin tanıtmış olduğu diğer bir ürün ise 24-Bit analog-dijital çevirici (ADC) olan NADC serisi.

22-Bit kararlılıkla 8 kanala kadar okuma yapabilen bu ürün piyasadaki diğer rakiplerinden ayrışmaktadır.
Yukarıdaki satırlarda bahsedilen yeni ürünlerle güncel teknolojileri kullanıcılarına sunmayı amaçlayan Nuvoton, Özdisan aracılığıyla yapmış olduğu verimli ziyaretlerle başta Türkiye olmak üzere Avrupa’da da yaygınlaşmayı hedefliyor. İki şirket arasındaki bu önemli buluşma, gelecekteki potansiyel başarılar için önemli bir temel oluşturuyor.

Nuvoton Türkiye
Nuvoton Türkiye