spot_img

Bilim ve Teknoloji Müzeleri

Uzay konusunda yaptığı çalışmalarla merak edilenleri yanıtlayan Amerika Birleşik Devletleri, birçok uzay ve bilim müzesine ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında ziyaretçilerin en sık uğradığı müze ise kuşkusuz Washington Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi. 1946 yılında hizmete giren müze, dünyanın en büyük tarihi uçaklarının ve uzay araçlarının koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. 2014 yılında 6.7 milyon ziyaretçi ile dünyanın beşinci en çok ziyaret edilen müzesi unvanını taşıyan Washington Ulusal Havacılık ve Uzay Müzesi’nde ziyaretçiler ilk transatlantik uçuşu başarıyla tamamlayan uçak Spirit of St. Louis’den ünlü Star Trek uzay gemisi “USS Enterprise”e birçok uzay aracını görebilir.

Bilim tarihinin en farklı ve ünlü dahilerinden olan Nikola Tesla anısına Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bir müze bulunuyor. Elektrik konusunda zamanının çok ötesinde bir bilim insanı olan Nikola Tesla’nın hayatını ve icatlarını merak edenler için bu müze biçilmiş bir kaftan.

Ziyaretçiler Tesla’nın hayatın merkezini oluşturan kablosuz cihazlar, cep telefonları, radarlar, radyo ve uzaktan kumanda olmak üzere birçok cihazın aslında döneminin ilerisinde olduğunu kanıtlayan birçok eserlerini bu müzede görme şansı elde ediliyor.

Bilim

Göteborg’un merkezinde bulunan bu müzede Amazon yağmur ormanlarından kimya laboratuvarına, teknoloji atölyesinden sonsuz uzay keşfine kadar birçok önemli nokta bulunuyor. Tüneller şeklinde tasarlanmış akvaryumunda ziyaretçiler ayaklarının altından geçen köpekbalıklarıyla ürperebiliyor. Müzede ayrıca çocuklara ve yetişkinlere dünyayı daha iyi ve daha sürdürülebilir bir yer haline getirmek için bilgi veriliyor.

Dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Hong Kong, zengin kültürel dokusu ve binlerce yıllık tarihinin yanı sıra gelişmiş teknoloji dünyası ve modern şehir yaşamıyla da öne çıkıyor. Hong Kong Uzay Müzesi, şehirde gezip görülecek yerlerin başında geliyor. Uzay ve evren ile ilgili merak edilenleri, uzay araştırmalarından sıra dışı uzay görüntülerine kadar birçok materyal burada sergileniyor. Kubbe şeklinde tasarlanmış ekran ve 3D deneyimi sunan platformlar, ziyaretçilerin en çok incelediği noktalardan birkaçı. Ayrıca Tsim Sha Tsui bölgesinin deniz kenarında yer alan müze ziyaretçilerine muhteşem bir doğa manzarası da sunuyor.

Bilim

İlk yıllarında Barselona Bilim Müzesi olarak bilinen CosmoCaixa, çevre, doğa, bilim ve uzaya ait çeşitli sergilere ev sahipliği yapıyor. Barselona gezilerinin en önemli uğrak yerlerinden biri olan CosmoCaixa’da küçük çocuklar için oyun gibi etkileşime ayrılan bir planetaryum ve sergiler bulunuyor. Müze ayrıca Büyük Patlama Teorisi hakkında kapsamlı bir içeriğe sahip.

İtalya’nın en büyük bilim ve teknoloji müzesi olan Leonardo da Vinci Bilim ve Teknoloji Müzesi, 1953 yılında Leonardo da Vinci’nin doğumunun 500. yıl dönümünde özel bir etkinlikle ziyarete açıldı. Dünya bilim ve sanat tarihine yön veren, Rönesans aydınlarından bir olan Da Vinci, hala günümüz insanlığına yol göstermeye devam ediyor. Ziyaretçiler müzede; ulaşım, malzeme, enerji, iletişim, sanat ve bilimin etkileşimini görebilirken, bilim ve teknolojinin sınırlarındaki çalışmaları da gözlemleme fırsatına sahip olabiliyor.

Bilim

Bildiğiniz gibi Berlin şehri birçok müzeye ev sahipliği yapıyor. Özellikle Berlin Müzeler Adası’nda görülebilecek birçok harika müze var. Bilim tutkunlarının en çok ziyaret ettiği yerlerden biri de Alman Teknoloji Müzesi. Formuyla dikkat çeken bu müze, bir yük treni garının üzerine inşa edilmiş. Denizcilik ve havacılık tarihi ile ilgili sıra dışı bilgiler barından Alman Teknoloji Müzesi, geçmişten bugüne iletişim, üretim, enerji ve trafik konusunda önemli bilgileri ziyaretçilerine sunuyor.